top of page
Sök
  • Skribentens bildAnna Jansson

Har dina medarbetare svårt att hitta tillbaka till kontoret?

Uppdaterat: 22 jan.

Trots att pandemins isolering och tvång till distansarbete är över, har en hel del arbetsgivare svårt att få tillbaka sina medarbetare till kontoret. Som arbetsgivare är det därför viktigt att förstå att den sedavanliga kontorsmiljön kanske inte längre fungerar som den brukade. Pandemin har helt klart förändrat det traditionella sätt som vi arbetat på och nu i efterhand är det otroligt viktigt att ta hänsyn till medarbetarnas nya behov och preferenser när det gäller arbetsplatsen. Här följer några punkter som arbetsgivare bör titta närmare på för att få sina medarbetare att hitta tillbaka till kontoret, samt trivas som aldrig förr!


Bekväm arbetsplats

Efter en nyupptäckt bekvämlighet i hemmet är det viktigt att skapa en arbetsmiljö som känns inspirerande och just bekväm även på kontoret för medarbetarna. Detta kan innebära för dig som arbetsgivare att investera i trevligare belysning, färgscheman, möblering och dekorationer som skapar en trivsam och harmonisk atmosfär. Precis av samma anledning som du hade gjort det hemma! Det kan också innebära att man skapar utrymmen för avkoppling och social interaktion, som till exempel loungeytor.


Flexibel arbetsmiljö

Många medarbetare har vant sig vid flexibla arbetsvillkor under pandemin, och som vi alla är väl medvetna om – möjligheten att arbeta hemifrån. Som arbetsgivare kan du överväga att skapa en flexibel arbetsmiljö som ger medarbetare möjlighet att arbeta på kontoret, hemifrån eller på annan plats. Detta kan innebära att man investerar i ny teknik och skapar dynamiska arbetsytor som passar olika typer av arbete.


Enhetlig kontorskoncept

Precis som innan pandemin är det – fortfarande – om nu inte ännu viktigare än någonsin att skapa en kontorsdesign som representerar företagets varumärke och kultur. Ett enhetligt kontorskoncept bidrar till att skapa en starkare företagskultur och öka medarbetarnas engagemang och produktivitet på arbetsplatsen, och hos arbetsgivaren över lag.


Sammanfattningsvis är det alltså viktigt att tänka på medarbetarnas nya behov som uppstått när man vill ha tillbaka dem till kontoret efter pandemin. En hälsosam, flexibel, bekväm och enhetlig kontorsdesign som inspirerar medarbetarna, är vägen dit.

Kontrollera Krut inredning designinredningsdesigner stockholm | inredningsdesigner göteborg | inredningsdesigner uppsala40 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


bottom of page