top of page
Sök
  • Skribentens bildAnna Jansson

Inredningsdesign, en tjänst endast för goda ekonomiska tider?

Uppdaterat: 30 nov. 2023

Det är inga fantastiska tider för byggnadsarkitekter just nu, det vet alla.


Jag pratade idag med upphandlingsenheten på en svensk kranskommun. De meddelade att dem är nöjda med de ramavtal de har, som säger att de kan tillfredsställa de behov som kommunen har. I listan över avtal följer rad efter rad med stora som små arkitektfirmor, samt sveriges största säljare av inredningsprodukter.


På frågan om jag inte säljer min kompetens till dessa arkitektfirmorna, (då den ju låter så himla bra, värdefull, som det också verkligen finns ett behov utav), svarar jag som vanligt; Nej.


Byggnadsarkitekterna kan inte ta vår hjälp just nu. De griper efter halmstrån och tar de jobb de får, varken med eller utan kompetens att utföra inredningsuppdrag, för de behöver rida ut stormen som kallas lågkonjunktur. De varken vill eller kommer att ta in någon annan kompetens i företaget än vad de absolut måste, och vem som helst som driver ett företag i en bransch som går dåligt, hade gjort samma sak.


Så nej, ingen byggnadsarkitekt kommer erbjuda kompetens inom inredningsdesign ett tag framöver.61 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


bottom of page